Händer i Berlin september-oktober

Ska vi erkänna att hösten är här? Kanske... ett par positiva saker med det är att det faktiskt finns en hög med mysiga evenemang att spendera sin tid på. I detta nu pågår till exempel Berlin Art Week, där en mängd gallerier runt om i stan håller öppet hus till sent inpå kvällen. Jag brukar styra stegen mot Auguststraβe i Mitte, där en mängd gallerier ligger vägg i vägg. Trevligt om du vill uppleva konsten och kulturen men inte vandra runt allt för mycket efter kvällens middag. Berlin Art Week pågår i alla fall fram till söndag kväll, så passa på!
 
Och - vad betyder höst om inte oktoberfest!? En massa små oktoberfester öppnar runt om i stan (helt ska varje "kiez" ha en egen) och ett par större. Så klart har Alexanderplatz sin egen och den största i stan håller till på Berlin centrala festplats som, kort och gott, heter Zentrale Festplatz som ligger vid Kurt-Schumacher-Damm. Öl i stora sejdlar, saltade brezlar och glada människor. Pågår som bäst mellan 22e september fram till 15e oktober.
 
 
Efter detta är det dags för Berlin leuchtet och Berlin light festival. Skillnaden mellan de två har jag fortfarande inte helt klurat ut, då de i kontentan båda lyser upp staden med vackra färger, animationer och mönster. Från den 29e september till den 15e oktober blir Berlin i vilket fall ännu mer färgglad och allt som kan lysa upp staden en höstig kväll är välkommet, enligt mig. Ta en kvällspromenad, köp med dig en glühwein eller varm choklad och vandra gatorna fram. Mysigt!
 
I oktober startar även Berlins food week igång. En minimässa håller främst till i köpcentret Jandorf i Mitte, men av erfarenhet vet jag att evenemanget smittar av sig och gör så att en mängd matstånd poppar upp lite var stans och att många restauranger i stan har speciella erbjudanden om smarrig mat. Berlin, i mina ögon, är så trevligt för att det är enkelt att hitta mat från alla världens hörn, men här får du ytterligare en chans. Mellan 14e till 21e oktober gäller det att smaska på, helt enkelt.
 
Ja. Inte är hösten trist och tråkig i Berlin inte ♥

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Berlin Leuchtet, Berlin art week, Best of Berlin, Food Week, Zentraler Festplatz am Kurt-Schumacher-Damm, berlin food week, berlin light festival, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, festival of lights, herbst, höst i Berlin, oktober, oktoberfest
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...