Dagsutflykt från Berlin - Potsdam

Hela sommaren har jag varit på gång med att bocka av saker jag har haft på min att göra-lista länge. En av dessa grejer har varit att åka till Potsdam och kolla in Schloss Sanssouci. Sans souci betyder bekymmerslös och kanske var det det som den preusiska kungen ville bli 1745 när slottet började byggas. En hel rad av vackra byggnader finns i slottsparken, tillsammans med mängder med fontäner och statyer.
 
Sedan slutet på 1800-talet är parken med alla dess byggnader och verk museum och du får lov att vistas i parken helt gratis. För att se slottsbygganderna på insidan betalas en liten avgift. Själv nöjde jag mig med att spatsera runt i det vackra vädret och ta bilder på alla vackra ting.
 
Du åker enkelt till Schloss Sanssouci genom att ta S7 eller regionaltåget RE1 till Potsdams huvudbangård. Följ sedan den lilla strömmen av människor och vips är du framme. Värt om du har en dag över och det är fint väder.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Platser i Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Potsdam, Sanssouci Park, Schloss, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, platser i Berlin, sanssouci, se och göra i Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...