Best of Berlin, april 2017

Ojojoj, tiden springer iväg - vips så blev det maj, och innan jag påbörjar bloggens majinlägg om Berlin så får vi göra en snabb recap över vad som hände i stan under april. Är du redo? Då kör vi!
 
I början av april var det fortfarande sommarvärme i Berlin, såsom det var i slutet av mars. Åh, alltså, snart är den här på riktigt! Jag gjorde därför en sammanställning över ställen i Berlin där man måste hänga en vårig eller somrig dag. Jupp, måste. Ett krav.
 
Efter detta lyftes en spännande variant på guidetur i Berlin Kultouren. En mix mellan historia, kultur och mycket Berlin. Så som det ska vara, enligt mig. Denna lägger jag på listan över things to do en varm dag i sommar, för är det något jag gillar så är det att vandra runt i stan och upptäcka och lära nya saker :) Lillasyster-vegan fick ytterligare en restaurang på sin lista över saker att bocka av i Berlin, 1990 vegan living. Vietnamesiska smårätter med stora (plantbaserade) smaker. Kan knappast gå fel, tänker jag mig. Spana in mer här vetja!
 
Påsken kom och gick och under påskhelgen fick jag och mina Berlinska polare spanat in lite nytt. Bland annat Café Krone där jag redan hunnit ramla in för mer brunch efter det första besöket. Massa smask till relativt schyssta priser, i Berlin mått mätt. I Svenska mått är det, som vanligt, billigt. Efter att vi under påsken ätit oss mässa på Krones smarrigheter styrde vi stegen mot Siguessäule och därför fick hon (även kallad Guld-Elsa, Gold-Else, Victoria, Groβer Stern, kärt barn har många namn...) sig ett inlägg här på Best of Berlin. Segerstatyn som vaktar Tiergarten i Berlin.
 
Och, på tal om sevärdheter i Berlin - då Siguessäule får klassas som sevärdhet - skrev jag äntlingen ett inlägg om Berlins Pergamonmuseum. Museet som hyser hem åt både självaste Pergamoinaltaret (surprise), Ishtar "lejon" porten och en massa annat tjusigt. Gå hit om tid finns, för guds skull.
 
Rosa moln i Berlin.
 
Två av mina nya favoriter, vad gäller (öl)häng fick även varsitt inlägg - Café Cinema och Brewdog. båda två fantastiskt trevliga trots att de är väldigt olika. Cinema ett litet ölcafé alldeles jämte Hackescher Markt (ett av mina favoritområden i Berlin), där du både kan äta kaka, dricka smaskig irish coffee eller ta en öl med eventuell livemusik. Eller, Brewdog, ett stort ställe där öltapp efter öltapp står på rad i baren. Magi för en ölälskare och trevligt ställe för häng med vänner efter ett sällskapsspel som Brewdog bjuder på.
 
Jag skrev även ett inlägg om de där rosa molnen som verkar flyga runt lite här och var i Berlin. Jag landade på ett av dem för cirka tio år sedan och har glatt klamrat mig kvar. Ja, vardagen i Berlin är fortfarande fredag hela veckan-härlig.
 
Min Berlinpolare Anton älskar hamburgare och därför kom jag att prova på Tommies burger joint. Hittills Antons favorit i Berlin, och han har provat många ställe, så detta får jag rekommendera. I stil med burgermeister om jag själv får tycka, vilket jag får - tjohoo, så vilket som går nog bra. Men, Tommies har milkshakes som får mungiporna att dras ut som ett gummiband så ja, kanske en lite starkare lott då ;)
 
I april delgav jag även en tipskarta (älska dessa tipskartor!) om en massa olika marknader i Berlin. Som jag skrivit förr så är Berlins loppisarnas mecka så att marknaderna fått en egen karta gör mig inte förvånad. Denna ska jag nyttja så snart jag får chansen, helt klart!
 
Det var april i ett svep. Mycket hanns med får jag ändå medge. Nu siktar vi in oss på maj och sedan sommaren i Berlin. Tjohoo!

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin, Sevärdheter i Berlin, Sommar i Berlin, Tipskartor om Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: 1990 Vegan Living, Berlin, Berlin Kultouren, Best of Berlin, Brewdog, Brewdog Berlin Mitte, Café Cinema, Café Krone, Marknader i Berlin, Pergamon, Pergamonmuseet, Rosa moln, Siegessäule, Siguessäule, Tipskartor om Berlin, Tommies Burger Joint, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, burgare, flohmarkt, loppis, marknader, sightseeing, sommar, sommar i Berlin, sommar i berlin, tips, tipskarta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...