Best of Berlin, juni 2017

Hej på er! Ett par inlägg sent men nu kommer Best of Berlins juni-sammanfattning. Jag började månaden men att återigen dra devisen "Promenera mera". Det är såhär jag har hittat Berlins guldkorn och såhär jag spenderar mina dagar. Minst två timmar om dagen ägnas åt Berlinspanande iform av gång (vilket även ger att jag kan prova smarriga saker som jag stöter på ;) Så återigen - promenera mera! :)
 
Jag och min följeslagare Christer ramlade även in på diverse matställe. Adana Grillhaus var perfekt för köttälskare, till skillnad mot Sfizy Veg som är perfekt för veganer. Vegansk pizza när den är som bäst! Och, på tal om vegansk mat var jag och Lillasyster även förbi Beets & Roots. Här hittar du främst vegitariska bowls som alla kan göras veganska. Hit har jag gått ett flertal gånger redan. Omnom! 
 
Även Alaska bar, som jag och Lillasyster besökte i Neukölln är helvegansk, med endast vegansk dryck och mat på menyn, så spana in om du har vägarna förbi (eller för den delen, ta en omväg vid intresse :) Om vi fortsätter på mat-spåret så rekommenderade jag även frukost på Café Aedes Signorello. Müslin med frukt och yoghurt vill jag återuppleva snart igen, helt klart!
 
 
Sista mat-tipset för juni blev Pane e Vino vid Friedrichstraβe. Det samma här - måste dit snart igen för att smaska pasta med mängder av parmesan. (För den som har missat det kan en övrig info här vara att ost är livet, enligt mig ;)
 
Övriga ämnen för juni, man kan knappast tro att det hände men jo :p var ett klubb-tips. Griessmühle i Neukölln fick sig ett snabbt besök. Som vanligt i Berlin, får jag nog ändå säga, ligger klubben i en något lustig lokal och denna precis vid kanalen, vilket var trevligt. Är du partysugen och i Neukölln - sväng förbi! Som motsats till denna friskade jag även upp minnet om parlamentets utomhusbio som visas under somrarna. En historisk crash-course i ämnet Tyskland. Så värt! Spana in hemsidan som finns i detta inlägget och gå mot riksdagen på kvällstid. Tips, tips!
 
En dag tipsade jag om Berlin.de's lista över Berlinska badställen att besöka. Än så länge har jag bara besökt ett fåtal i stan, på grund av knasigt väder..., och veckan efter tipsades det om ett specifikt - Wannsee. Åh, så gott! Till sist, trots att det faktiskt var ett av junis första inlägg, tipsade jag om en lista över romantiska ställe att besöka i Berlin = vackra ställen. Något att mysa i under sommarens halvdana dagar :p
0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Se & göra i Berlin, Sommar i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Adana Grillhaus, Alaska, Alaska bar, Beets&Roots, Berlin, Best of Berlin, Café Aedes, Café Aedes Signorello, Fruhstück, Frukost, Griessmühle, Historia i Berlin, Pane e Vino, Sfizy Veg, Wannsee, bada i berlin, badställen i Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, friedrichsstrasse, kött, neukölln, promenera mera, romantik, utomhusbio, vegan, veganskt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...