Best of Berlin, juli 2017

Hej på er! I lite mer än en vecka tog jag bloggsemester men är nu, förhoppningsvis, tillbaka i vanliga banor igen. Eftersom jag är en sådan person som gillar att ta vid där jag slutade måste det, i vanlig ordning, göras en sammanställning av julis inlägg här på bloggen. Och vad hände på Best of Berlin i juli? Det ser vi här...

 
Ja! En sak som jag kan både sucka och fnissa över är antalet hamburgar-inlägg det blev i juli. Jag har tidigare skrivit om min polare hamburgarälskaren och det verkar ju inte bättre än att jag trillade i den fällan jag med i juli. Alla var smarriga på sitt eget lilla vis, så missa inte en tur till Mixtape bagel-burger (där du, precis som namnet antyder, äter burgare i bagels) eller Bibi Mix - som erbjuder koreanska hamburgare. Smask alltså!
 
Jag käkade faktiskt även hamburgare på Buchkantine i juli, men här jag har i alla fall slinkit in för att käka annan mat också sedan dess. En fantastisk skål pastasallad med kycklig, bland annat. Buchkantine förtjänar även en stund längre i rampljuset, då deras läge enligt mig är såhå mysigt. Älskar Spree alltså!
 
Jag och den där hamburgarälskaren till vän besökte även Straβenbräu en dag. Supertrevligt minibryggeri i hjärtat av Friedrichshain. Tips för den som gillar speciella öl! Ett inlägg om Apotheken Bar dök även upp på bloggen. En bar i en gammal apotekslokal. Mycket känsla i både själva stället och i drinkarna som kunde fås DIY-style (vad menar jag med det? Spana in inlägget för att se!). Så coolt!
 
Straβenbräu
 
Något annat som är helt värt att prova är restaurangen Probier Mahl! En massa smarriga rätter, där ett par går att få i tapas-form, med trevliga drinkar som avslut. Eller varför inte som fördrink? Man måste inte följa en viss struktur - och framför allt inte i Berlin, det är något jag har lärt mig ;) Och, på tal om vad jag har lärt mig i Berlin, så skrev jag även ett inlägg om flytten hit, hur det kändes och vad jag anser man ska tänka på. Eller snarare, vad man inte ska tänka på. För tänk inte. Bara gör. Då händer det grejer.
 
Jag beskrev även ett första inlägg om en av mina favoritplatser i Berlin. Potsdamer Platz. Här är det arkitekturen på Sony Center som får mig att bli extra glad. Och det faktum att jag här kan se på bio utan att behöva lyssna på amerikanska skådisars dubbade röster...
 
En annan restaurang jag även skrev om i juli var The Pit. Alltså deras bbq-rätter är magiska. Allt det är som man snackar om, hur saker smälter i munnen blablabla, är sant här. Så himla nice! Allt förutom majsmuffinsen då som mest stockade sig i halsen. Men man kan ju inte få allt, här i livet :p
 
The Pit
 
Som en utflykt till Berlin utkant besökte jag (äntligen!) Berlins påfågelö. Detta har stått på min att göra-lista så länge. Så länge. Kanske var det även därför som en av påfåglarna belänade mig med att släppa en tjusig fjäder precis när jag såg på också. Som tack för besöket. Trevlig ö, vackra fåglar och fint väder. Jag kunde haft det sämre alltså.
 
Inlägget som får avsluta denna kavalkad av trevligheter är Zimt & Zucker. Detta café som redan på ett par veckor har fått femfaldiga besök av mig. Du kan käka lunch, fika, frukost eller vad du vill här. Massa trevligheter på menyn (även om jag fastnad totalt för deras milchreis ( = risgrynsgröt) och pannkakor. Mmm! Så snart jag har fått alla mina smaklökar tillbaka efter den sega förkylning som drabbade mig här under min bloggsemester ska jag gå dit igen. Så värt. Ja, det var Best of Berlins juli. Nu tar vi tag i augusti - tjohooo!
 
0 kommentarer publicerat i Platser i Berlin, Se & göra i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Bibi Mix, Buchkantine, Die Apotheken Bar, Flytta utomlands, Just do it, Mixtape, Pfaueninsel, Potsdamer platz, ProbierMahl!, Påfågelön, Straβenbräu, The Pit, Zimt und Zucker, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...