Klunkerkranich

 
Åh! Låt mig berätta lite mer om Klunkerkranich. Lätt bästa "fyndet" på senaste turen till Berlin, och samtidigt som jag vill att tipset bara ska vara mitt (så att det inte är helt knökat nästa gång jag åker dit ;) så vill jag berätta för hela världen om detta coola ställe... Så det gör jag nu. Berättar.
 
Klunkerkranich är ett ställe som ligger på toppen av Neukölln arkadens P-garage. En bar med terass, sandlåda och plantskola. Något för alla, helt klart. För att komma hit tar du hissen (om du inte vill gå i trappor, vill säga) upp till femte våningen och därefter går du ett varv upp i bilsnurran. Helt plötsligt står du på toppen och möts av en djungel av växter med devisen "Turnip the beet". Haha, så fyndigt!
 
För att komma in i själva Klunkerkranich som barområde betalar du ett inträde på 3 €. Enligt mig helt klart värt. Väl framme njuter du av god dricka, spännande snacks, en trevlig utsikt över Berlin och solens strålar. För det är vid fint väder du vill åka hit. U-bahn U7 (Rathaus Neukölln) stannar precis utanför huset och klistermärken med tranor på (kranich) visar vägen mot hissarna.
 
Öppettider:
Måndag - lördag, 10.00-01.30
Söndag, 12.00-01.30
 
 
Bjuder på en bildbomb då jag inte kunde hejda mig.
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...