På upptäcksfärd

Det är ungefär nu på året som jag längtar desperat efter vår. Säger att den snart är här, men får genast bannor från min andra hälft. Ja, ja. Man kan ju önska i alla fall.
 
Tänkte därför lägga upp mitt löfte för det nya året, som förhoppningsvis kommer införlivas bättre så snart jag rör mig ner mot Berlin igen - att upptäcka nya platser. Jag är en hejare på att vandra i gamla fotspår (bara det att jag besökt Berlin snart över 40 gånger säger väl en hel del... ;) och att gå till ställen jag är säker på att jag tycker om. Här ska det bli bättring.
 
 

Jag vill se mer av Berlins västra delar, får representeras av (1) i detta fall. När jag tar en titt på min karta eller på min favoritlista så ser jag att många platser lägger sig till höger om Tiergarten. Jag vill också upptäcka Moabit och Neukölln mer. Två områden där jag i princip aldrig rört mig i tidigare. Det ska det bli ändring på.
 
Sedan tidigare har jag mina favoriter i Bergmannkiez, Kollwitzkiez samt området kring Spree vid bogen park och Hackescher Markt. En vår- eller sommardag här är given i alla lägen.
 
Så, vad säger du? Spatsera mera. Upptäck nya favoriter eller gamla godingar. Borde förresten göra detta mer generellt också. Ta den där vägen ingen annan tar, vem vet vart den leder dig? :)

0 kommentarer publicerat i Platser i Berlin
Taggar: Berlin, Kreuzberg, Prenzlauer berg, Wilmersdorf, bergmannkiez, berlinblogg, berlintips, best of berlin, bestofberlin, charlottenburg, en bit favorit, hackescher markt, kollwitzkiez, moabit, neukölln, schöneberg, spatsera mera, spreebogen park, treptow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...