Vinter vs Sommar i Berlin

Idag vaknade jag till snö i Småstaden. Eller, rättare sagt, jag vaknade av att miniplogbilen skrapade rent gatan "grrrrrrddrrrrrrr...". Mysigt kan tyckas, men då jag är en vår- och sommarmänniska av rang tycker jag att det är onödigt nu. Julen är över = snö är onödigt. Nu väntar jag in våren och alla småvarma dagar, när du tycker det är varmt vid 10 grader för att det har varit minusgrader i fyra månader. Där vill jag vara nu. Helst i Berlin - för vår i Berlin? Kan knappast bli bättre än så.
 
Hittade dessa bilder, bland andra, via Berliner Morgenpost (fyller min dagliga dos av Berlin-info) och längtet kom blixtsnabbt. Bam!
 
En varm dag vid Mauer park? Supertrevligt område för häng och loppisfynd. För om du inte redan visste detta - Berlin + Loppisar = Sant. Dagens första tips för fyndare.
 
Pic: Alex Heinl (dpa) / Reto Klar (BM)
 
Eller, en drink i en solstol invid Spree? Bredvid en av mina favoritparker mitt i stan - James-Simon park. En drink i en solstol i en park i Berlin. Det kan sällan gå fel. Observera dock att du inte borde bada i Spree, hur lockande det är må vara en varm sommardag i stan...
 
Pic: Britta Pedersen (dpa) / Reto Klar (BM)
 
- Se fler bilder på Vinter vs Sommar i Berlin via länk till Berliner Morgenposts sida.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...