5 snabba

Tiden i Berlin går snabbt! Nämn fem nya fynd under tiden hittills som boende i Berlin och fem saker som ligger på att göra-listan.
 
Fem nya fynd... Åh! Framför allt vill jag säga att jag har träffat så grymt mycket trevligt folk här. En av anledningarna till att jag vill bo i Berlin är kulturen, stan är så himla mulit-kulti. Det är helt klart den största anledningen till att jag alltid har äldkat Berlin. Så ett fynd får helt klart bli mina nya fabs till vänner!
 
Ett annat måste även bli Baumhaus bar. Denna nämnde jag redan i våras men först efter flytten lyckadees jag ju kliva innan för dörrarna (deras kluriga öppettider alltså...). Hit dror jag just ett par vänner från mitt Svenskar i Berlin-gäng en gång och sedan dess har det blivit lite av ett stammisställe för oss. Så mysigt!
 
Jag fick även äran att spatsera in på Frollein Langner en söndagskväll. Också ett grymt mysigt ställe! Spel, fik, bar och coolthäng i en och samma förpackning. Kan det bli bättre? Ne, knappast!
 
Ett uteställe, som jag faktiskt har lyckats att inte skriva om än (how?!) är Monarch (lovar här och nu att det kommer!). Itsibitsi i storlek (bokstavligen någons gamla vardagsrum) och de spelar så cool blandning av musik. Som de flesta uteställe i Berlin så röks det hej vilt inomhus men det glömmer du faktiskt bort kvickt så snart du börjar dansa. Så bra!
 
 
Jag hade även velat ha med Klunkerkranich på listan. Nej, inget nytt fynd på så vis men att de även är grymma under höst- och vintertid visste jag inte när jag satt på deras takterass i somras. Så därför platsar dom här i alla fall. En extra insmygare här då ;)
 
Som sista punkt slänger jag in en kanske random grej. Att gå promenader längst Spree. Jag är så glad över att jag bor bredvid vatten. En gång boende vid vatten, alltid boende vid vatten tänker jag mig. Som svensk västkust-tjej är detta något fantastiskt med Berlin. Alla kanaler och Spree som snirklar sig runt. Så himla fint!
 
Och - fem saker som står på min att upptäcka-lista just nu. Jag vill besöka Bata bar. En biljardbar som ligger vid Hauptbahnhof som ska vara grymt trevlig. Sen att jag kan få tillfället att lära mig att spela biljard eller snooker kommer på köpet :p Jag vill också besöka en tapasrestaurang som heter Facciola. Ska vara grymt jäkla bra (och nästan alltid fullt) så jag ska långsamt jobba mig in här. Mums! Ytterligare en bar (eller pub, rättare sagt) är just The PUB. En pub där du kan få nöjet att sitta vid ett bord med ett par egna tappar. Hur kul? En klubb som jag hade velat besöka är Hangar 49. Mest för att jag gick förbi lokalen ( = en dörr under S-bahn) en gång i somras, mitt på dagen, och det var full fest där inne. Man blir ju inget annat än nyfiken!? På listan finns också en restaurang vars namn jag inte ens vet vad det är, haha. Hjälpsamt va? Jag vet bara att den ligger bredvid Knofi, på norra sidan på Bergmannstraβe, och att deras lokal - både uteservering och insida - ser så sjukt mysig ut. Åh! Hit ska jag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...